UN PIANISTA EN UN CELLER

(Sembra Llibres, 2023)
Novel·la: adulta
Estil literari: narrativa
Llengua: català
Gènere: novel·la històrica

A Un pianista en un celler,  Muriel Villanueva ens radiografia tota una època de grans canvis a través dels ulls d’una família pagesa. Amb la capacitat de remoure consciències que la caracteritza, l’autora ens ofereix una novel·la que balla entre l’actualitat i els anys de la Guerra Civil, en què molts veïns i veïnes del Penedès es refugiaven dels bombardejos tant als vells cellers com als nous refugis antiaeris que més tard esdevindrien cellers, però també en la música que els feia volar per camins inesperats. Una gran història sobre una família humil aviat ramificada entre ascensos i desfetes, senyors i masovers, aspiracions i frustracions. I amb la terra, la vinya i el vi com el lligam intangible d’unes vides marcades pels conflictes del nostre país.

«És la novel·la perfecta per eixir d’un bloqueig lector.»

Lourdes Frasquest, Gent Ràndom.

«A aquestes alçades de la pel·lícula, la Muriel fa absolutament el que vol amb la seva prosa. 100% addictiva.»

Laia Asso, escriptora i pediatra.

«M’ha encisat l’estructura, és brutal! I la història. Però clarament és la manera d’explicar-la el que la fa ser com és.»

Anna Boluda, periodista i escriptora.

«Això m’ho vaig polir en un cap de setmana.»

Carlota Freixenet, llibretera a La Carbonera, Barcelona.
.

«Muriel Villanueva es mou amb comoditat en aquesta vibració, allà on la literatura pren cos i omple els sentits. Com el millor dels vins.»

Miguel Ángel González Ayala, a l’Eix Diari.
.

«Amb “Un pianista en un celler”, l’autora ens mostra una escriptura madura i conscient que juga amb els punts de vista, els temps verbals, les el·lipsis, els silencis i fins i tot amb els noms dels protagonistes per acabar aconseguint el mateix que un mestre enòleg: un pòsit, un regust perdurable al paladar.»

Marta Aliguer, Revista Núvol.
.

«Es nota molt l’ofici de l’escriptora, que té molta habilitat a l’hora de jugar amb el temps, portar-nos d’una dècada a l’altra.»

Anna Guitart, Tot el temps del món, TV3.

«L’he devorat, he mirat d’assaborir-lo també, però l’he devorat, enganxa. És un llibre que deixa molt de regust d’amor.»

Núria Tort.

«L’aspecte més atractiu de la novel·la es troba en la sàvia utilització que fa del món del vi. […] En aquesta obra, la viticultura -i, per tant, la terra- representa molt més que un escenari: determina el caràcter dels protagonistes.»

Jordi Llavina (La República, El Punt Avui).

«He llegit ‘Un pianista en un celler’, i només et volia donar les GRÀCIES! No sóc un lector voraç, ni puc dedicar gaire temps a llegir i amb aquesta obra d’art que has creat, has aconseguit que busqui temps sota les pedres i que tingui una fal·lera bestial per continuar pàgina a pàgina. Gràcies i felicitats! »

Kevin Urbaneja Márquez, lector.