Duna

(Babulinka Books, 2015)

Finalista del 12è Premi Atrapallibres

Duna. Diari d’un estiu.

Hola. Em dic Duna i aquest és el meu diari d’estiu. Estic amb les meves dues germanes a casa l’avi, un malcarat. La mare ens ha deixat tirades en aquest poble blanc i blau davant del mar i el mestre de l’escola m’ha posat com a deures que escrigui tot el que em passi abans d’entrar a l’institut. No ho negaré: semblava que seria l’estiu més avorrit de la meva vida. Ara, però, entre la colla baliga-balaga, els secrets de l’avi, i un noi súper interessant que he conegut al bosc, sembla que la cosa es va animant. Tot apunta que aquest serà un estiu especial, de descobertes, d’aquells que fan créixer.

Duna. Diario de un verano.

Hola. Me llamo Duna y este es mi diario de verano. Estoy con mis dos hermanas en casa del abuelo, un gruñón. Mamá nos ha dejado tiradas en este pueblo blanco y azul frente al mar y el maestro del colegio me ha puesto como deberes escribir todo lo que me pase antes de entrar en el instituto. No lo negaré: parecía que iba a ser el verano más aburrido de mi vida. Pero ahora, entre la pandilla tarambana, los secretos del abuelo, y un chico super interesante que he conocido en el bosque, parece que la cosa se va animando. Todo apunta a que este será un verano especial, de descubrimientos, de los que te hacen crecer.

A Babulinka Books podreu llegir-ne un tast, veure algunes de les delicioses il·lustracions de Ferran Orta i descarregar un diari de les emocions.

I si t’agrada, podràs continuar amb Dunes. Diari d’un altre estiu.

Què se’n diu?

Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona – Mestres i alumnes de l’escola de La Granada: Vídeo-recomanació!

Clijcat, amb motiu del Premi Atrapallibres: «Sota l’aparent senzillesa del diari de vacances de la Duna, aquesta petita meravella ens parla del còctel d’emocions i de sensacions que ens aclapara quan deixem enrere la infància. Amb una prosa bellíssima, la Duna ens glossa de manera natural, creïble i fluida, el primer amor, la primera regla, el primer enfrontament amb la mare i el descobriment de la fragilitat dels adults.»

Paula Jarrín, Llibreria Al·lots: «La ploma de la Muriel és impecable, íntima, petita i que arriba directament al cor. Els personatges que es van fent carn mentre passes les pàgines. Tot funciona, no queda cap fil sense cosir».

Fe Fernández, L’Espolsada Llibres: «Duna és d’aquells llibres que ha vingut per quedar-se i per ser un clàssic. Muriel Villanueva aconsegueix el to, el contingut, la forma perfectes per convidar els nens a pensar, sentir i empatitzar amb el que senten els altres».

Sílvia Cantos: «Les emocions a flor de pell s’encomanen i traspassen el paper fins a instal·lar-se al cor del lector».

EDAI (Equip de Desenvolupament i Atenció a la Infància): «Duna promet convertir-se en tot un referent per els joves que es troben en aquesta etapa de la vida».

L’Espolsada Llibres: «Un dietari de les primeres vegades, aquell estiu que el comences en cos de nena i l’acabes com una adolescent, d’estimar sense por i amb molta intensitat».

Joan Bustos, Faristol (Revista del llibre per a infants i joves, del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil): «Ras i curt: una delícia».

Isabel Robles, El Levante: «Muriel Villanueva ens ofereix ara una novel·la juvenil que captiva des de la declaració inicial de la protagonista».

Llibres al replà: «L’autora ens encoratja a anar per la vida amb els ulls ben oberts i sense prejudicis».

Biblioteca de Cassà de la Selva: «Una lectura que hauria de ser obligatòria als instituts. No us el perdeu, és una petita joia!»

Club de Lectures Recomanables de les Biblioteques de Girona: «Tot són vivències que la faran créixer i evolucionar tant a ella com als qui l’envolten i que us faran pensar. El text i les il•lustracions són una meravella».

Dolors Cabrera, Catorze«Quan era una adolescent, em feia moltes preguntes i aquest llibre m’hauria donat moltes respostes. És un referent, una guia. Una forma d’explorar sense haver de ser alliçonat.»

Tina Vallès, escriptora i tieta: «Ahir els reis de casa van portar Duna, de Muriel Villanueva, a la meva neboda. Avui la meva neboda me n’exigeix la segona part».

Bruna Juvany, lectora de 9 anys: «Demà me’l torno a llegir, perquè és una passada de llibre».

Montse Junyent, escriptora i mare: «Ahir la Sara, la meva filla, va trobar a casa els avis la Duna. Abans de dinar ja el va començar i a les set de la tarda l’acabava. Això no passa gairebé mai, no és gaire lectora, ella. La història no acaba aquí, però. De camí cap a casa em va explicar la història i estava desitjant explicar-me la resolució final del misteri la qual va donar per una llarga i, espero que educativa, conversa. Felicitats per una història que enganxa els joves i per provocar converses sobre un tema que no hauria de costar tant de mirar de cara i entendre.»

Maria Escalas, escriptora i mare, al Petit Cercle: «El públic juvenil la llegeix d’una tirada (el meu fill la va llegir dues vegades seguides, en dues tardes). Muriel Villanueva escriu literatura de qualitat per a joves exigents».

Entrevistes

Amb l’editora, Mar González, a Què vols ser?, de Cadena Ser

Amb la Sílvia Cantos a Històries, de Ràdio Vilassar