EL BALL DE LES ESTORNELLES

(Adia edicions, 2020)
Premi Antoni Vidal Ferrando, Vila de Santanyí
Novel·la: adulta
Estil literari: narrativa
Llengua: català
Gènere: novel·la lírica, autoficció

Unes vides sacsejades des dels fonaments de la parella i del ser. La maternitat com a explosiu amb metralla. Preguntes essencials amb què s’enfronten, alhora, filla i neta.

Les protagonistes, perdudes en un món ple d’incerteses i malentesos, fan d’aquesta narració textualista -entre lírica i teatral- i amb molts registres, un camí d’experimentació cap al límit de l’abisme, l’espera sinuosa cap a la tragèdia que a tots ens arriba tard o d’hora.

«Quan llegeixes la Muriel Villanueva res no és el que estàs llegint. Hi ha una màgia. De seguida t’adones que ella ha creat un nou univers simbòlic que radicalitza el contingut. […] Tant a El ball de les estornelles, com a El parèntesi esquerre, com a La gatera, aquesta autora ens ofereix una realitat que no és sinó una mera accentuació d’una altra realitat, ens transporta d’un lloc a l’altre en qüestió de segons i ens poetitza la lectura d’una manera magistral.»

Maria Carme Rafecas, Setembre.

«El ball de les estornelles traspassa la dermis de la projecció política del patriarcat i s’infiltra fins al moll de l’os en les seues manifestacions més primàries, més naturalitzades i, sovint, menys evidents. És un llibre alliberador perquè convida a parlar sense embulls de les emocions que ens conformen.»

Joanjo Garcia, Revista Caràcters.