DUNA. DIARI D’UN ESTIU

(Babulinka Books, 2015)
Il·lustrat per: Ferran Orta
Finalista del 12è Premi Atrapallibres
Novel·la: juvenil
Estil literari: narrativa
Llengua: català, castellà
Etiquetes: transsexualitat, dol, família, escriptura, amistat, empatia

Recomanat per a: cicle mitjà d’educació primària, cicle superior d’educació primària, educació secundària

Hola. Em dic Duna i aquest és el meu diari d’estiu. Estic amb les meves dues germanes a casa l’avi, un malcarat. La mare ens ha deixat tirades en aquest poble blanc i blau davant del mar i el mestre de l’escola m’ha posat com a deures que escrigui tot el que em passi abans d’entrar a l’institut. No ho negaré: semblava que seria l’estiu més avorrit de la meva vida. Ara, però, entre la colla baliga-balaga, els secrets de l’avi, i un noi súper interessant que he conegut al bosc, sembla que la cosa es va animant. Tot apunta que aquest serà un estiu especial, de descobertes, d’aquells que fan créixer.

Continua amb Dunes. Diari d’un altre estiu.

Visita la traducció al castellà.

«Sota l’aparent senzillesa del diari de vacances de la Duna, aquesta petita meravella ens parla del còctel d’emocions i de sensacions que ens aclapara quan deixem enrere la infància. Amb una prosa bellíssima, la Duna ens glossa de manera natural, creïble i fluida, el primer amor, la primera regla, el primer enfrontament amb la mare i el descobriment de la fragilitat dels adults.»

Clijcat, amb motiu del Premi Atrapallibres.

«La ploma de la Muriel és impecable, íntima, petita i que arriba directament al cor. Els personatges que es van fent carn mentre passes les pàgines. Tot funciona, no queda cap fil sense cosir.»

Paula Jarrín, Llibreria Al·lots.

«Duna és d’aquells llibres que ha vingut per quedar-se i per ser un clàssic. Muriel Villanueva aconsegueix el to, el contingut, la forma perfectes per convidar els nens a pensar, sentir i empatitzar amb el que senten els altres.»

Fe Fernández, L’Espolsada Llibres.

«Les emocions a flor de pell s’encomanen i traspassen el paper fins a instal·lar-se al cor del lector.»

Sílvia Cantos.

«Duna promet convertir-se en tot un referent per els joves que es troben en aquesta etapa de la vida.»

EDAI (Equip de Desenvolupament i Atenció a la Infància).

«Ras i curt: una delícia.»

Joan Bustos, Faristol

(Revista del llibre per a infants i joves,

del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil).

«Muriel Villanueva ens ofereix ara una novel·la juvenil que captiva des de la declaració inicial de la protagonista.»

Isabel Robles, El Levante.

«Quan era una adolescent, em feia moltes preguntes i aquest llibre m’hauria donat moltes respostes. És un referent, una guia. Una forma d’explorar sense haver de ser alliçonat.»

Dolors Cabrera, Catorze.

«Duna és un mosaic de petites grans històries. Duna és un collage de personatges inoblidables. Duna és un calidoscopi de vivències i emocions. Duna és una onada de paraules que ens arrossega a acompanyar la seva protagonista al llarg d’un mes d’estiu. Duna és una novel·la que, d’alguna manera, es completa amb la nostra mirada. Cada Duna és diferent; la teva, la meva, la seva….»

Marc Alabart, conductor de clubs de lectura

«Avui hem acabat de llegir Duna a 1r D’ESO i tota la classe ha acabat aplaudint, tinc un nus a la gola i estic molt emocionada. Últimament, es fa difícil captar l’atenció dels nanos, trobar lectures que els agradin i els animi a seguir llegint, i Duna ho ha aconseguit. Tots han preguntat si hi ha segona part, i ja tinc llista d’espera per agafar l’exemplar que tenim a la biblioteca. Soc molt feliç i volia compartir amb tu aquest moment.»

Maribel Torroella, professora de l’Institut S’Agulla (Blanes)

Premsa

XARXA

a Biblioteques de

la Diputació de Barcelona

Punxa aquí.

ENTREVISTA

a Què vols ser?

Cadena Ser.

Punxa aquí.

ENTREVISTA

amb Sílvia Cantos a

Històries, Ràdio Vilasar.

Punxa aquí.

Què diuen els lectors

«Una lectura que hauria de ser obligatòria als instituts. No us el perdeu, és una petita joia!»

Biblioteca de Cassà de la Selva.

«Tot són vivències que la faran créixer i evolucionar tant a ella com als qui l’envolten i que us faran pensar. El text i les il•lustracions són una meravella.»

Club de Lectures Recomanables de les Biblioteques de Girona.

«Ahir els reis de casa van portar Duna, de Muriel Villanueva, a la meva neboda. Avui la meva neboda me n’exigeix la segona part.»

Tina Vallès, escriptora i tieta.

«Demà me’l torno a llegir, perquè és una passada de llibre.»

Bruna Juvany, lectora de 9 anys.

«Ahir la Sara, la meva filla, va trobar a casa els avis la Duna. Abans de dinar ja el va començar i a les set de la tarda l’acabava. Això no passa gairebé mai, no és gaire lectora, ella. La història no acaba aquí, però. De camí cap a casa em va explicar la història i estava desitjant explicar-me la resolució final del misteri la qual va donar per una llarga i, espero que educativa, conversa. Felicitats per una història que enganxa els joves i per provocar converses sobre un tema que no hauria de costar tant de mirar de cara i entendre.»

Montse Junyent, escriptora i mare.

«El públic juvenil la llegeix d’una tirada (el meu fill la va llegir dues vegades seguides, en dues tardes). Muriel Villanueva escriu literatura de qualitat per a joves exigents.»

Maria Escalas, escriptora i mare, al Petit Cercle.