Semiidèntics

(Angle editorial, 2021)

L’Ari i l’Aran lluiten constantment contra una sensació de mancança, com si els faltés alguna part d’ells mateixos. Ella, l’Ari, compon cançons sobre els seus sentiments i inquietuds: soledat, incomprensió, absència, boira. Tot i que només té dinou anys, està triomfant arreu amb els seus raps estripats i punyents. Ell, l’Aran, és ballarí i dalt de l’escenari és la mescla perfecta de força i delicadesa: el seu cos busca connectar-se amb el món, amb algú. Tot i que només té dinou anys, les millors companyies de dansa el volen contractar.

Amb un estil alhora líric i directe, Muriel Villanueva ha trenat la història de dos joves que es busquen, que es qüestionen la seva identitat, la seva realitat sexual i els seus orígens, i que senten el mateix buit. Però cap dels dos no sap que l’altre existeix.

Vols tastar-lo?

Què se’n diu?

Pere Francesch, periodista: «Un llibre que us recomano, d’una enorme sensibilitat, amb molta consciència de vida i de la cerca constant. I com la millor literatura et fa plantejar preguntes».

Jordi Sanuy, periodista: «Novel·la delicada i intimista que es llegeix pràcticament d’una tirada, sense aturador. Amor en estat pur. Tot un encert.» (blog)

Mar Font, escriptora: «un cop més demostra que té un estil propi. És una autora que es defineix, autoficcioni o no, per saber enfocar temes sense jutjar, mostrant les debilitats i les fortaleses de cada personatge. Les seves històries queden ben endins, les seves paraules fan créixer.» (blog)

Entrevistes

Pere Francesch (ACN): Muriel Villanueva: «Tots portem a dins una masculinitat i una feminitat que es complementen». L’escriptora publica «Semiidèntics», una novel·la sobre dos bessons que desconeixien la seva existència.

Núria Juanico (Ara Llegim): Bessons solitaris a la recerca de l’altra meitat

Xavi Aliaga (El Temps): “Les persones mancades tendim a buscar el que falta en l’art”.