La biblioteca del papa Luna

(Fundació Bromera, 2019)

Les relacions entre una mare i un fill adolescent sovint no són fàcils. I és que a voltes hi ha decisions que prenen els adults que suposen canvis que els jóvens no entenen. Però hi ha canvis que poden ser el detonant d’una història increïble. Una història que recorre el present i el passat lligada a l’amor pel coneixement, la literatura i la il·lustració, el mateix amor que tenia el papa Luna pels llibres que va llegir durant els anys que va viure al castell de Peníscola.

Segon volum de la campanya Llegir en valencià 2019. Il·lustracions de Sara Bellés

Sobre la campanya Llegir en valencià:

«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de tretze anys i de forma ininterrompuda, fomenta la lectura en la nostra llengua, la cultura i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres que es distribueixen amb els diaris Levante-EMV i Información. Impulsada des de la Fundació Bromera, compta amb la implicació de nombroses institucions públiques i privades.

«Llegir en valencià 2019, monuments emblemàtics» és un homenatge a alguns dels espais més singulars del nostre territori: el monestir de Sant Miquel dels Reis, el castell de Peníscola, la Cova Negra de Xàtiva, el teatre romà de Sagunt, les Covetes dels Moros, el palau dels comtes de Cervelló, el Micalet, el far de Sant Antoni, el santuari de Santa Maria Magdalena, el Fadrí i el castell de Dénia. Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Gemma Pasqual i Escrivà, Muriel Villanueva, Xavier Aliaga, Maria Jesús Bolta, Paco Esteve i Beneito, Mònica Richart, Josep Franco, Lliris Picó, Vicent Brotons, Manel Pitarch i Jovi Seser. La col·lecció compta amb cobertes dissenyades expressament per a la campanya per il·lustradors i il·lustradores valencians com són César Sebastián, Sara Bellés, Júlia Moscardó, David González, Fran Parreño, Jaume Mora, Marc Bou, Alba López Soler, Mar Silvestre, Ximo Gascon i Adela Marzà.

Espot Llegir en valencià

Què se’n diu?