Digueu-me Ju

(La Galera, 2020)

La Judit no s’ho pot creure, que tot això li estigui passant a ella. L’han expulsada de l’institut, el seu xicot l’ha deixada i els pares acaben de donar-li una notícia que farà trontollar els fonaments de la seva identitat.

El viatge des de la seva ciutat fins a un poblet estrany amagat entre muntanyes serà el començament d’una recerca tan màgica com inquietant. Una família insòlita però acollidora i un noi desconcertant l’acompanyaran mentre prova de descobrir els seus orígens, amagats a les profunditats d’un pantà tenebrós però enlluernador.

El bullying vist des d’una part nova: la de l’abusadora.

Què se’n diu?

Joan Bustos, Revista Faristol (ClijCAT): «Semblava difícil no ja superar-se, sinó tan sols mantenir el nivell després de les celebradíssimes Duna (Diari d’un estiu) i Dunes (Diari d’un altre estiu). Però així ha estat, en opinió de qui signa aquestes línies. L’únic punt en comú entre aquestes tres magnífiques novel·les (que tant de bo es llegeixin, es comentin, es difonguin!) és un personatge femení polièdric, ric i complex, que ens explica com es construeix sota la nostra mirada.»

Paraula de Mixa: «Des del començant, Digueu-me Ju t’atrapa amb capítols molt breus que et toquen la fibra. Descriuen abstractament -però amb una precisió quirúrgica-  l’embolic incomprensible que poden ser els sentiments. A més, les seves descripcions són poètiques, delicades i peculiars.»

Entrevistes

Amb Sebastià Bennasar, al Vilaweb

Amb Mònica Socias, a El Calaix

Amb Sílvia Cantos, a Històries