OASI D’ESCRIPTURA

REGALA’T UN DIA PER ESCRIURE EN COMPANYIA AL CASTELL DE MEDIONA

 

Com molts ja sabeu i ja heu tastat, un Oasi d’escriptura és un dia durant el qual pots escriure i comentar el que escrius, temps per a tu i per als teus textos, i un dinar entre amics.

Aquesta tardor, els Oasis d’escriptura es plantegen com una trobada entre escriptors en procés de creació d’un projecte literari de qualsevol mena: novel·la, contes, poemes, teatre…; un projecte literari que pot trobar-se en qualsevol punt del seu desenvolupament: en gestació, en construcció, en revisió… La filosofia és que s’aprèn tant o més sent testimoni i partícip dels processos creatius dels altres com fent créixer el propi.

 

 

Horari: Ens reunirem al Castell de Mediona (Alt Penedès) a les 10h. Treballarem al llarg de tot el matí i farem una petita pausa per a prendre un cafetó. Ens aturarem a dinar de 14 a 16 hores, àpat durant el qual podrem seguir conversant. A la tarda, seguirem amb el treball. A les 19h anirem plegant veles davant d’una infusió que ens permetrà tancar temes i acomiadar-nos amb calma.

Proposta de dinàmica de treball: De 10 a 14h i de 16 a 19h comptem a set hores per aprofundir plegats en els projectes literaris dels participants. La meva proposta és que cadascú tingui, durant una hora, l’atenció i el consell de tot el grup i de la professora. Això significa que durant una bona estona, sigui parlant o llegint, cada escriptor pot plantejar al grup totes aquelles necessitats, dubtes o il·lusions obertes en aquell moment del procés, segons l’estat de l’obra: qüestions d’estructura, construcció de personatges, escenes, ritme, estil… Això significa, també i sobretot, que cada creador observa i col·labora en altres processos creatius que li ensenyaran tant o més que el propi. El màxim de places és doncs de 7.

Opció: Un cop tancada la matrícula de cada oasi en particular, es preguntarà als participants si desitjarien tenir un cert temps lliure per a escriure a soles en algun dels bellíssims racons que ens ofereix el castell. Així doncs, hi ha la possibilitat d’establir petits grups de treball i organitzar l’horari de manera que tothom aprofiti el dia com més li convingui. Ho decidirem plegats uns dies abans de la trobada.

Exemple 1: Un grup de quatre persones treballa amb la professora durant el matí i els altres tres escriuen, allà on vulguin, cadascú al seu aire. A la tarda s’inverteixen les dinàmiques.

Exemple 2: Dos alumnes desitgen mantenir una conversa individual amb la professora i escriure la resta del dia. Els altres membres del grup treballen plegats amb la professora al llarg del dia, a excepció de dues hores lliures per escriure.

  • Imparteix: Muriel Villanueva, escriptora i professora d’escriptura amb 12 anys d’experiència – murielvillanueva.com
  • Preu: 78€ (inclou cafè o infusió a mig matí, dinar i infusió de comiat)
  • Nombre de places: 7
  • Horari: de 10 a 20h
  • Properes dates previstes: L’Oasi de l’octubre és ple. Al desembre us emplacem al curs residencial Respira l’escriptura. Pels mesos de gener, febrer i març traslladem l’Oasi a casa meva per evitar el fred (dates per concretar). A l’abril, tornem al castell!

Resol els teus dubtes o apunta-t’hi escrivint a muriel@murielvillanueva.com!