AMB FIL DE SEDA

(SEMBRA Llibres, 2022)
Novel·la: juvenil
Estil literari: narrativa
Llengua: català
Etiquetes: música, gènere, família, amistat, cos

Recomanat per a: educació secundària

Quan Carla ingressa a l’UCI el món que coneixia sembla haver-se enfonsat. O, almenys, això és el que sembla. Ella i les seues amigues d’institut viuen enfrontant-se als seus propis fantasmes. La passió per la música les ha unit en la creació d’un grup de rock. I a colp de cançons aprenen a sentir-se vives. Però no és fàcil. Els prejudicis i els entrebancs es multipliquen per totes bandes. Encara que elles no cediran. I seguiran avançant per la corda fluixa entre l’eufòria i la tragèdia. 

A Amb fil de seda, Muriel Villanueva ens captiva amb la història d’un grup de música format per unes joves disposades a no rendir-se. Una història vibrant sobre com una caiguda al buit, un trasllat, una separació, una mort imminent, la pressió estètica i el qüestionament del propi gènere ajunten quatre joves que troben en l’art el llenguatge amb què entendre’s. Un viatge per una revolució interna de dimensió coral, adolescent, rural i amorosa que cavalca sobre la imparable onada de la creativitat.

«Sota l’aparent senzillesa del diari de vacances de la Duna, aquesta petita meravella ens parla del còctel d’emocions i de sensacions que ens aclapara quan deixem enrere la infància. Amb una prosa bellíssima, la Duna ens glossa de manera natural, creïble i fluida, el primer amor, la primera regla, el primer enfrontament amb la mare i el descobriment de la fragilitat dels adults.»

Clijcat, amb motiu del Premi Atrapallibres.

«La ploma de la Muriel és impecable, íntima, petita i que arriba directament al cor. Els personatges que es van fent carn mentre passes les pàgines. Tot funciona, no queda cap fil sense cosir.»

Paula Jarrín, Llibreria Al·lots.

«Duna és d’aquells llibres que ha vingut per quedar-se i per ser un clàssic. Muriel Villanueva aconsegueix el to, el contingut, la forma perfectes per convidar els nens a pensar, sentir i empatitzar amb el que senten els altres.»

Fe Fernández, L’Espolsada Llibres.

«Les emocions a flor de pell s’encomanen i traspassen el paper fins a instal·lar-se al cor del lector.»

Sílvia Cantos.

«Duna promet convertir-se en tot un referent per els joves que es troben en aquesta etapa de la vida.»

EDAI (Equip de Desenvolupament i Atenció a la Infància).

«Ras i curt: una delícia.»

Joan Bustos, Faristol

(Revista del llibre per a infants i joves,

del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil).

«Muriel Villanueva ens ofereix ara una novel·la juvenil que captiva des de la declaració inicial de la protagonista.»

Isabel Robles, El Levante.

«Quan era una adolescent, em feia moltes preguntes i aquest llibre m’hauria donat moltes respostes. És un referent, una guia. Una forma d’explorar sense haver de ser alliçonat.»

Dolors Cabrera, Catorze.

«Duna és un mosaic de petites grans històries. Duna és un collage de personatges inoblidables. Duna és un calidoscopi de vivències i emocions. Duna és una onada de paraules que ens arrossega a acompanyar la seva protagonista al llarg d’un mes d’estiu. Duna és una novel·la que, d’alguna manera, es completa amb la nostra mirada. Cada Duna és diferent; la teva, la meva, la seva….»

Marc Alabart, conductor de clubs de lectura

Premsa

XARXA

a Biblioteques de

la Diputació de Barcelona

Punxa aquí.

ENTREVISTA

a Què vols ser?

Cadena Ser.

Punxa aquí.

ENTREVISTA

amb Sílvia Cantos a

Històries, Ràdio Vilasar.

Punxa aquí.

Què diuen els lectors

«Una lectura que hauria de ser obligatòria als instituts. No us el perdeu, és una petita joia!»

Biblioteca de Cassà de la Selva.

«Tot són vivències que la faran créixer i evolucionar tant a ella com als qui l’envolten i que us faran pensar. El text i les il•lustracions són una meravella.»

Club de Lectures Recomanables de les Biblioteques de Girona.

«Ahir els reis de casa van portar Duna, de Muriel Villanueva, a la meva neboda. Avui la meva neboda me n’exigeix la segona part.»

Tina Vallès, escriptora i tieta.

«Demà me’l torno a llegir, perquè és una passada de llibre.»

Bruna Juvany, lectora de 9 anys.

«Ahir la Sara, la meva filla, va trobar a casa els avis la Duna. Abans de dinar ja el va començar i a les set de la tarda l’acabava. Això no passa gairebé mai, no és gaire lectora, ella. La història no acaba aquí, però. De camí cap a casa em va explicar la història i estava desitjant explicar-me la resolució final del misteri la qual va donar per una llarga i, espero que educativa, conversa. Felicitats per una història que enganxa els joves i per provocar converses sobre un tema que no hauria de costar tant de mirar de cara i entendre.»

Montse Junyent, escriptora i mare.

«El públic juvenil la llegeix d’una tirada (el meu fill la va llegir dues vegades seguides, en dues tardes). Muriel Villanueva escriu literatura de qualitat per a joves exigents.»

Maria Escalas, escriptora i mare, al Petit Cercle.